5 tips voor een budgetvriendelijk trouwfeest

Met de lente in aantocht stromen de eerste uitnodigingen al binnen voor trouwfeesten. De zomermaanden (mei – september) zijn traditioneel de populairste maanden om elkaar het jawoord te geven. Koppels zijn doorgaans bereid diep in de buidel te tasten voor hun feest. Gemiddeld geven ze 15.000 euro uit. Sommigen vinden dat een overdreven bedrag, anderen hebben dat er graag voor over. Maar moet een trouwfeest per se zo duur zijn? Hieronder vind je enkele tips voor een budgetvriendelijk trouwfeest.

1. Trouw op een maandag

Een vrijdag of een zaterdag zijn de duurste dagen om te trouwen, een maandag is veel goedkoper. Je vrienden en familie zullen met veel plezier een dag vrijaf nemen om je huwelijk bij te wonen.

2. Trouw in de herfst of de winter

Trouwen in het laagseizoen (oktober – april) kost een stuk minder. En zeg nu zelf, trouwfoto’s met herfstkleuren op de achtergrond of een romantische trouw in de sneeuw kunnen toch ook heel mooi zijn?

3. Vraag vrienden en kennissen om hulp

Misschien heb je in een vriendenkring een getalenteerde amateurfotografe. Waarom zou zij geen mooie trouwfoto’s kunnen maken? Of deel op het avondfeest wegwerpcamera’s uit. Dat levert vaak leuke, persoonlijke foto’s op en je hoeft geen beroep te doen op een professionele fotograaf.

Of ken je een hippe DJ, een vriend die in een bandje speelt, iemand die een oldtimer bezit of een gloednieuwe cabrio heeft gekocht? Dan kun je flink wat besparen.

4. Kies voor een intiem huwelijk

Trouwers zeggen vaak dat ze sommige van de genodigden op hun feest nog nooit hebben gezien of nauwelijks kennen. Vind je het niet waardevoller om de mooiste dag van je leven alleen met je naaste familie en beste vrienden te vieren? In de portemonnee zul je het zeker merken want je bespaart flink op hapjes, drank en het eten.

5. Wees creatief

Uitnodigingen versturen kost veel geld. Als je overweg kunt met Photoshop of andere grafische programma’s, waarom zou je dan zelf je invitaties niet ontwerpen? In plaats van postzegels te kopen, kun je je uitnodigingen ook via het internet verspreiden, bijvoorbeeld in de vorm van een filmpje. Van origineel gesproken!

Ben je creatief, dan kun je zelf je bruidsboeket samenstellen of een eenvoudige (en goedkopere) avondjurk omtoveren tot een indrukwekkende bruidsjurk met behulp van enkele accessoires.

Uw commentaar