Binnenkort tekort aan diamant?

De vraag naar diamanten stijgt elk jaar, waardoor er over vijf jaar een tekort zal zijn van 7 miljoen karaat. Het is vooral de middenklasse in China, India en het Midden-Oosten die meer en meer investeert in diamant. De vraag is echter groter dan de aanvoer op de markt waardoor de prijzen gevoelig zullen stijgen. Over enkele jaren zou de prijs van diamant zelfs hoger kunnen liggen dan goud, zo zeggen enkele analisten. Volgens een analist bij BMO Capital Markets, Edward Sterck, zal de prijs van ruwe diamanten stijgen tot 145 dollar per karaat. Dat  is een prijsstijging van 9%. Volgend jaar zal de prijs van goud ook nog sterk stijgen, maar nadien zal er een terugval zijn, voorspelt Sterck, waardoor diamant binnenkort misschien duurder wordt dan goud.

Uw commentaar