Geen drie maanden loon meer over voor een verlovingsring

Tradities zijn er om te behouden. Een man die op zijn knieën gaat om zijn allerliefste ten huwelijk te vragen is van alle tijden. Vaak heeft hij dan een mooi doosje met een -liefst- nog mooiere verlovingsring in de handen. Vol verwachting – en ook vol zenuwen- wacht hij het antwoord van zijn aanstaande af. Het is een scenario dat al eeuwen werkt…

Dat betekent echter niet dat er aan dat scenario doorheen de tijd geen details veranderen. De trend van verlovingsringen verschuift namelijk wél. Volgens Martha Stewart-juwelen expert Melissa Colgan althans… Zij geeft aan dat het vroeger de traditie was dat een verlovingsring drie maal het salaris van de man kostte. Een serieuze duit uit de zak dus. Gelukkig lijkt die traditie verdwenen. Meer en meer beslissen man en vrouw samen hoeveel er zal gespendeerd worden aan het kleinood. Overleg is een belangrijk gegeven, aldus Colgan.

Wat dan wél weer ‘in’ is, is het opwaarderen van de ring na een tijdje. Koppels die net trouwen hebben vaak niet de financiële middelen om fortuinen uit te geven aan een juweel. Jonge koppels investeren net in hun huis, of in hun carrière, en opteren voor een goedkoper model. Echter, enkele jaren later, hebben ze die financiële ruimte wél en ruilen ze het minder dure ding in voor hun droomexemplaar.

Een laatstse trend is de verlovingsring voor mannen. Waarom zou het altijd de man moeten zijn die op de knieën gaat? Hoewel, het is vooral in homo-milieu’s dat de mannen-verlovingsring aan populariteit wint. Toch breekt de trend ook door bij hetero-mannen.

Uw commentaar