Investeert iedereen binnenkort in diamant?

Terwijl in het Midden-Oosten de vraag naar diamanten altijd maar stijgt, wordt dit zeldzame en bijzondere product altijd maar schaarser. De mijnen waarin men kan ontginnen raken uitgeput, producenten zullen strijden om in de overgebleven mijnen te mogen opgraven.

Die aanvoerschaarste maakt de waarde van diamanten altijd maar groter. Ze worden gezien als een ideale vervanger voor goud en worden zo interessant voor de belegger die de crisis in de financiële markten moe is. Tot voor kort reageerde men aarzelend op beleggingen in diamant, omdat dit product veel heterogener is dan goud of platina. Maar de betreurenswaardige positie van de financiële markt doet beleggers van idee veranderen.

In 2025 zal de vraag het aanbod wereldwijd met zo’n 75 miljoen karaat overtreffen, geven analisten aan. Zo wordt investeren in diamant binnenkort interessanter dan investeren in goud, welke veel minder schaars is dan diamant.

Uw commentaar