Speciale data blijven in trek bij trouwers

Speciale data zijn altijd al in trek geweest bij trouwlustigen. Dit jaar staan nog 10/11/12 en 12/12/12 op de kalender en dat beloven weer drukke dagen te worden voor wie mensen in de echt mag verbinden. In Gent zijn er maar liefst 9 koppels die op 10/12/12 willen trouwen. Eén koppel vroeg zelfs of ze de trouwzaal al om 9 uur konden reserveren zodat ze 9/10/11/12 in hun familiekroniek konden noteren.

In Gent werd beslist om op 12/12/12 uitzonderlijk de trouwkapel te openen: “Het is immers de laatste mogelijkheid om in deze eeuw op een datum met drie gelijke getallen te trouwen,” zegt schepen van Burgerzaken Catharina Segers (OpenVld). Veertien koppels zullen van die mogelijkheid gebruik maken.

Ook de afgelopen jaren waren speciale data bijzonder populair. Zo trouwden op 8/8/8 in Gent 32 koppels. Op 8/9/10 en 10/10/10 lagen het aantal huwelijken eveneens veel hoger dan op andere dagen.

Het aantal huwelijken per jaar stagneert trouwens. Tijdens de eerste tien maanden van dit jaar gaven al 945 koppels elkaar het jawoord en zijn er nog 146 huwelijken gepland. Dat betekent dat de stad, net als de vorige jaren, zal afklokken op ongeveer 1.100 huwelijken.

Uw commentaar