Trouwen in herfst of winter in de lift

De meeste stellen kiezen voor hun grote dag een datum in de zomer. Een stralende zon, een receptie buiten, een open koets…wie wil nu niet dat zijn sprookje “af” is?

Jammer genoeg is de Belgische zomer niet meer wat ze ooit geweest. Wat een zonovergoten dag zou moeten zijn, draait al wel eens uit in een grauwe dag met hier en daar een spat regen. Voor het mooie weer hoef je het dus alvast niet meer te doen.

Een zomerhuwelijk blijkt wel meer nadelen te bevatten en zo ziet men dan ook een verschuiving in de gekozen trouwdata optreden. Meer en meer trouwers kiezen voor de herfst of zelfs de winter als periode waarin hun huwelijk plaats vindt. Zo hebben ze alvast als voordeel dat hun droomlocatie vaak nog ter beschikking is. Wie in de zomer zijn ja-woord wil geven, moet snel zijn om een trouwzaal naar keuze te vinden. Vaak dient de zaal meer dan een jaar op voorhand besproken te zijn.

Wie echter tussen oktober en maart trouwt, kan meer relaxed op zoek gaan naar de ideale trouwlocatie. Bovendien is er meer kans dat alle genodigden aanwezig kunnen zijn. Wie gaat er niet op reis in juli en augustus? Altijd zal er wel iemand zijn die moet afhaken voor het feest wegens een geplande reis. Daarnaast kunnen koppels die in de wintermaanden trouwen gemakkelijker rekenen op soepele voorwaarden en mooie kortingen. Doordat de vraag minder is in die maanden, komen leveranciers en trouwzalen sneller over de brug met toegevingen.

Voor wie nog niet overtuigd mocht zijn van de voordelen van een winterhuwelijk door de praktische kant van de zaak, denk dan maar eens aan de prachtige herfstkleuren die de huwelijksfoto’s zullen sieren. Of het winterse sneeuwlandschap waarin je romantische dag kan plaatsvinden. En dan vergeten we nog de gezelligheid van haardvuurtjes, kaarsen en kerstlichten!

Trouwen in de winter? Romantiek op en top!

Uw commentaar