Waardevolle roze diamant gevonden in Australië

In Australië werd door het Argyle-team de “Argyle Pink Jubilee” opgegraven: een zeer waardevolle roze diamant van 12.76 karaat.

Een diamant als deze werd nooit eerder gezien en is daarmee ook de grootste roze diamant die ooit in Australië werd gevonden. De vondst deed zich voor in de beroemde Argyle-mijn, die instaat voor 90% van het wereldwijde marktaanbod van roze diamanten. Het team van opgravers deed er 26 jaar over om de steen te kunnen opgraven. Na slijpen en polijsten, waardoor de ruwe diamant 50% van zijn gewicht zal verliezen, zal hij te koop worden aangeboden tijdens de jaarlijkse Argyle Pink Diamonds Tender.

Hoewel de werkelijke waarde moeilijk te schatten is in deze ruwe fase, werd er toch een schatting gedaan van maar liefst 1,07 miljoen dollar. Alleen musea, koningshuizen of veilingshuizen kunnen zich dergelijke waardevolle aankoop permitteren.

Uw commentaar