Zeldzame diamant geveild voor recordbedrag

In het Zwitserse Genève werd bij een herfstveiling het karaatrecord van een zeldzame diamant verbroken. Een blauwe edelsteen van 10,48 karaat, een zogenaamde ‘Fancy Deep Blue’, ging bij het veilinghuis Sotheby’s onder de hamer voor 10,86 miljoen dollar (8,42 miljoen euro). “Dat is een recordbedrag per karaat (0,2 gram) voor een peervormige natuurblauwe diamant met kleine driehoekige facetten,” aldus Sotheby’s.

De veiling vond plaats bij de Britse juwelenhandelaar Laurence Graff, de oprichter van het Londense bedrijf Graff Diamonds. De dag ervoor had Christie’s, de concurrent van Sotheby’s, ook al een record verbroken. Zij hebben de beroemde ‘Aartshertog Joseph’-diamant (76,02 karaat) geveild voor 21,5 miljoen dollar (16,9 miljoen euro), een recordprijs per karaat in de categorie kristalheldere kleurloze diamanten.

Uw commentaar