Keuze van materialen voor een ring met diamant

materialen-diamant-goud-zilver

Uiteraard is de diamant in uw diamantjuweel dé belangrijkste component in het juweel.

Diamant is één van de vier natuurlijke verschijningsvormen van koolstof, waarvan grafiet (voor potloden) er ook één is. Voor zover bekend is diamant het hardste materiaal dat in de natuur voorkomt.

Diamanten voor diamantjuwelen worden veelal op hun waarde geschat aan hand van de 4 C’s; carat, colour, clarity en cut ofwel caraat, kleur, zuiverheid en slijpkwaliteit. Deze 4 C’s vindt u ook telkens terug op het diamantcertificaat dat u normaalgezien bij elke diamant van minstens 0.30 ct aangeboden krijgt.

Meer informatie over de 4 C’s van diamanten vindt u hier.

Voor een ring met diamant kiest u best voor diamanten met een correcte prijs/kwaliteitverhoudig. Dat wil zeggen, diamanten met een mooie witte kleur, zoals een G- of H-kleur, een goede zuiverheid, tussen VVS2 en SI1 en een zeer goede slijpkwaliteit (VG cut of beter). U kan uiteraard opteren voor nog hogere kwaliteiten, maar dan investeert u vooral in waarde en niet zozeer in waarneembare schoonheid.

Naast diamant worden ook nog andere edelmetalen gebruikt bij het vervaardigen van ringen met diamant en andere verlovingsringen. De meest duurzame materialen zijn goud en platina, maar ook zilver en andere materialen kunnen gebruikt worden in combinatie met diamant.

Meer informatie over het gebruik van goud voor een ring met diamant vindt u hier.

Meer informatie over het gebruik van platina voor een ring met diamant vindt u hier.

Meer informatie over het gebruik van zilver voor een ring met diamant vindt u hier.