Onderhoud van uw diamanten juwelen

Hoe uw diamanten juwelen te onderhouden en beschermen?

Uw diamanten juwelen kunnen levenslang schitteren indien u bereid bent af en toe een kleine inspanning te leveren. Hierbij geven we u graag enkele tips om uw ring perfect te houden en te beschermen tegen schade.

Bescherming van uw diamanten juwelen

Diamant is de hardste onder alle edelstenen. Hierdoor kunnen enkel diamanten elkaar beschadigen. Om uw diamanten perfect schitterend en krasvrij te houden kan u ze het best bewaren in hun originele doos, een zacht stoffen zakje of een speciaal ontworpen juwelendoosje. Het is erg belangrijk ervoor te zorgen dat de diamanten niet tegen elkaar gepakt zitten.

Een juweel bestaat natuurlijk uit meer dan de diamant alleen. Ook het edelmetaal waaruit bv. ringen vervaardigd zijn moet gepoetst en beschermd worden. Om een optimale schittering te behouden, is het af te raden om vaak in contact te komen met chemicaliën zoals chloor, ammoniak en vloeibare detergenten te vermijden. We raden ook aan om een diamanten ring niet bij zwaar werk te dragen, omdat de punten breekbaar zijn. Verder is het een goed idee om uw juweel af en toe zelf te inspecteren op mogelijke losgekomen onderdelen.

Onderhoud van juwelen

U kan uw diamanten juwelen gemakkelijk zelf oppoetsen en onderhouden. Het is bovendien gemakkelijker dan u denkt: goud, platina, diamanten en edelstenen zijn gemakkelijk te onderhouden met volgende onderhoudsproducten:

  • Een zacht zeepsopjeDompel uw juweel onder in een kom met een lauwwarm zeepsopje gemaakt met een zachte, onschadelijke zeep. Poets met een zachte tandenborstel en spoel af onder lauwwarm lopend water. Dop het juweel af met een zachte, vezelvrije doek en gebruik geen papieren doekjes. Vergeet uiteraard niet de spoelbak af te sluiten.
  • AmmoniakPlaats uw diamanten juweel in een kom met de helft koud water en andere helft ammoniak. Na een half uurtje weken met een zachte tandenborstel lichtjes proper maken. Naspoelen en laten opdrogen op keukenpapier.

Professionele reiniging

Een optimale reiniging bekomt u met ultrasonic reinigers. Deze zijn het beste voor een gemakkelijke reiniging van juwelen met veel hoekjes en kantjes, maar kunnen enkel gebruikt worden voor juwelen met diamanten, aangezien ze schadelijk zijn voor andere edelstenen en parels.

U kan hiervoor terecht bij uw juwelier.

Ook BAUNAT reinigt met veel plezier uw verlovingsring of andere diamanten juwelen.