Verloving? Een verlovingsring kopen is alvast een goede start

verloving_1Voor de meeste vrouwen is het iets waar ze sinds jonge leeftijd over dromen, voor veel mannen is het vooral heel spannend: het perfecte huwelijksaanzoek.

In romantische films halen mannen vaak de gekste toeren uit om op de juiste manier hun geliefde ten huwelijk te vragen. Ze kopen een prachtige diamanten verlovingsring, gaan op één knie zitten in een romantische setting en stellen dé grote vraag: ‘Wil je met mij trouwen?’

Gelukkig zijn er in realiteit eigenlijk geen regels, behalve dan dat de locatie, de keuze van de verlovingsring en de manier waarop haar de vraag gesteld wordt, bij het koppel moeten passen. Natuurlijk vinden veel vrouwen het fijn wanneer hun aanstaande verloofde alles uit de kast haalt voor zijn huwelijksaanzoek en daarbij een dure verlovingsring koopt, maar ook een spontaan aanzoek, kan heel ontroerend zijn.

Misschien minder voor de hand liggend, maar wie zegt dat de man altijd de vrouw moet vragen? Andersom is natuurlijk ook perfect mogelijk!

Natuurlijk kan u ook een verlovingsplanner inschakelen. Een verlovingsplanner staat in voor de volledige planning van het ideale aanzoek en kan u zelfs mee helpen de perfecte diamanten verlovingsring te kopen.

Een verlovingsring en diamant zijn al sinds jaar en dag onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een diamantring past perfect bij het moment van verloving als symbool voor eeuwigheid, sterkte en schittering.

Het is dan ook aangewezen u goed te laten bijstaan wanneer u overweegt een diamanten verlovingsring te kopen omwille van de emotionele en monetaire kostbaarheid van het juweel.

verloving_2Een verlovingsring was in het Oude Egypte zoals een symbool voor een eeuwige cyclus en de ruimte ertussen als de weg ernaartoe. Verlovingsringen worden aan de vierde vinger (ringvinger) gedragen omdat de Oude Egyptenaren geloofden dat ze een ader bevatten die naar het hart loopt (vena amoris). De Romeinen meenden dat de ring meer een symbool was van eigendom dan van liefde.

De Grieken waren de eersten om verlovingsringen te gebruiken. Het eerste gedocumenteerde gebruik van een diamanten ring voor verloving was door de aartshertog Maximiliaan van Oostenrijk aan het keizerlijke hof van Wenen in 1477, bij zijn verloving met Maria van Bourgondië. Dit beïnvloedde de hogere sociale klasse om diamanten ringen aan hun geliefden te geven.

De diamantmijnen in Afrika werden ontdekt in 1870, wat het aanbod sterk deed stijgen. Omdat de productie samen met de vraag toenam, konden ook de iets lagere klassen in deze beweging meestappen.

In de Westerse beschaving wordt van de toekomstige bruid verwacht om permanent haar ring te dragen als uitdrukking van haar engagement.

Hierbij komt dat diamanten steeds een sterke emotionele waarde uitdrukken. Het aanbieden van een diamant is gelinkt aan een speciaal moment in het leven van de betrokkenen. Op die manier symboliseert de diamant voor altijd de verbintenis tussen de gever en de drager en staat ze symbool voor de reden waarom de diamant aangeboden werd, bijvoorbeeld een verloving of een geboorte.